+387 51 586 094 office@antenal.ba

Automatika i smart IP sistemi

Zahvaljujući novim tehnologijama, Antenal je sada u mogućnosti da za manji iznos novca obezbjedi parkinge kako malih, srednjih i velikih preduzeća tako i velikih javnih parkirališta. Tehnička lica te firme uspešno su spajanjem dva svetska proizvođača došli do rešenja da za relativno malu sumu novca smanje troškove, a istovremeno bezbednost parkinga dovedu na viši nivo.

Reč je o simbiozi automatske digitalne rampe Roger Technology AG/006, koja služi kao barijera na ulazu, i Hikvision IP LPR kamere DS-2CD4A26FWD-IZSH iz serije Darkfighter, koja pokriva prilaz ispred rampe. Dolaskom vozila ispred rampe Smart IP kamera snima registarsku oznaku vozila koje traži pristup na parking i svojom pametnom analitikom odluči da li će podići rampu. U samu kameru ili NVR uređaj unesu se registarske oznake vozila kojima je dozvoljen pristup, tako da skupi softveri za analitiku ovoga puta neće biti potrebni.

Rampa modela AG/006, čija je dužina 6 m, sama po sebi je pametna, koristi digitalni trofazni električni motor, koji radi na 36 V jednosmerne struje i ne poseduje četkice, tako da joj je radni vek mnogo veći u odnosu na tradicionalne motore. Takođe, kontroleri ovakvih motora ne koriste PLC čipove, već imaju mikrokontrolere, koji im pružaju daleko više mogućnosti i finija podešavanja, a italijanski proizvođač garantuje super intenzivan rad od čak 4.000 otvori/ zatvori ciklusa dnevno.

Kamera Hikvision DS- 2CD4A26FWD-IZSH iz Darkfighter serije pametnih IP kamera obezbeđuje da sistem radi u veoma mračnim uslovima, što inače i jeste problem s većinom parkinga. Kamera ima alarmni izlaz koji se povezuje na rampu i kada kamera dozvoli vozilu pristup, rampa se sama otvara bez komplikovane analitike skupih softvera.

Ovakvom integracijom automatike i smart IP kamere smanjeni su troškovi raznih RFID kartica, portira, GSM modula i desetina daljinskih upravljača, a pristup zaposlenima je pojednostavljen i odvija se nesmetano bez predugog zadržavanja.